Olivier Van Limbergen: Klinisch Psycholoog


Olivier Van Limbergen

Wie ben ik ?

Nadat ik in Aalst mijn jeugd met al z’n hoogtes en laagtes had beleefd, ben ik via de centrale examencommissie beland op de Vrije Universiteit Brussel. Daar begon ik mijn traject tot Master in de Klinische Psychologie. Na het afronden van mijn studies werkte ik een tiental jaar in de Bijzondere Jeugdzorg. Daar werkte ik voornamelijk met de ouders van kinderen in problematische opvoedingssituaties. Hier lag mijn focus vooral op het welzijn van de kinderen via het aanhalen van de familiebanden. Intussen schoolde ik me ook bij tot Contextueel counselor (focus op familierelaties) in VSPW Balans en tot Docent. Begin 2018 sloeg ik een nieuwe zijweg in. Ik legde me toe op het therapeutisch begeleiden van individuele volwassenen. Aanvankelijk deed ik dit in de groepspraktijk ‘Dromen Over_hoop’ te Tielt, en nadien ook in mijn eigen praktijk ‘Naar De Maan’ te Aalst. Mijn werkervaring in de jeugdzorg en mijn opgedane kennis uit het contextueel systeemdenken combineerde ik met enkele handvaten uit de mindfulness. Aangezien ik meer en meer hoorde over de positieve werking van EMDR, besliste ik ook dit vormingstraject te volgen. Vandaag heb ik dit traject afgerond en vormt het mee de basis van mijn therapieën. Intussen werk ik ook als supervisor in de opleiding Contextueel counselor bij Balans Gent.


Credentials

 
Erkend Klinisch Psycholoog Psychologencommissie; 821118163
Erkend Contextueel Counselor BVRGS
Docent en Supervisor Contextueel Systeemdenken
EMDR-practitioner
Lid EMDR-Belgium


Mijn kijk op therapie

Voor mij is het belangrijk dat mensen zich comfortabel voelen tijdens de sessies. Zware thema’s of hevige emoties hoeven niet te zorgen voor een gespannen sfeer. Ik wil dat mensen zich vrij voelen om zichzelf te kunnen zijn en zichzelf te uiten op de manier waar zij zich het beste bij voelen.
Mijn speciale aandacht gaat naar mensen met onverwerkte levensgebeurtenissen. Je zou kunnen spreken van (jeugd)trauma’s, maar dan in z’n brede betekenis. Wanneer bijvoorbeeld een ouder op regelmatige basis afwijzende boodschappen geeft aan een kind kun je ook spreken van een traumatische levenservaring. Als gevolg hiervan zou hij of zij bijvoorbeeld een laag zelfbeeld,  faalangst of een overgevoeligheid voor afwijzing kunnen kennen in de volwassenheid.
Zeer veel mensen kampen met allerhande onverwerkte zaken waar ze vandaag nog de gevolgen van dragen. Deze mensen zou ik willen helpen zoeken naar nieuwe perspectieven, in het opnieuw zichtbaar krijgen van hun krachten en in het heruitvinden van hun identiteit.  Moeilijke emoties (angst, kwaadheid of verdriet) tracht ik met EMDR toe te laten, te verwerken en vervangen door rust en zelfvertrouwen.
Op deze manier probeer ik zowel het denken als het voelen aan te pakken. Beiden gaan namelijk niet altijd hand in hand. Iemand kan bijvoorbeeld beseffen dat hij of zij veel potentieel heeft en zich tegelijkertijd minderwaardig voelen. Het verwerken van dergelijke ‘irreële emoties’ vormt de kern van mijn werk.


Doelgroep

Volwassenen

Agenda

Ma: 13u - 19u

Contacteer Olivier

Aangezien telefonische oproepen in principe niet worden beantwoord tijdens consulten, is het handiger het contactformulier hieronder in te vullen en te verzenden om met mij in contact te komen. U kan ook altijd het Traumacentrum rechtstreeks bereiken via het algemeen nummer 0468/416547

We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

let erop dat u geen spaties gebruikt
Dank u ! Het contactformulier werd verstuurd, u ontvangt een bevestiging op uw mailadres. Mocht u geen bevestiging ontvangen, dan is er waarschijnlijk een foutje geslopen in uw mailadres en kunnen wij u niet contacteren. Gelieve in dat geval het contactformulier opnieuw te willen invullen.×
Oeps! Er is iets verkeerd gelopen... Het contactformulier werd niet verstuurd×

Léonce Roelstraat 7 , 9620 Zottegem ……… info@centrumpsychotrauma.be ……… 0468 / 41 65 47