Ludwig Cornil: Klinisch Psycholoog


Ludwig Cornil

Wie ben ik ?

Geboren en getogen in Zottegem ben ik na mijn humaniora in het College in de Ooststraat Psychologie gaan studeren in Gent. In 1988 haalde ik mijn diploma Klinische en Ontwikkelings-psychologie en begon meteen te werken in het Zeepreventorium de Haan met kindjes met Mucovicidose.
Daarna kwam ik terecht in het AZGroeninge in Kortrijk waar ik 20 jaar halftijds heb gewerkt op de psychologische dienst met een heel gevarieerde populatie en met alle leeftijden.
In 1997 ben ik in Amerika de EMDR-opleiding gaan volgen bij Francine Shapiro, de grondlegster van de methode. Daarna ben ik mij gedurende een tweetal jaar gaan bijscholen in Hannover in Duitsland op het domein van de psychotraumatologie.
In 2001 richtte ik de vereniging EMDR-België vzw op waarvan ik meer dan 10 jaar voorzitter ben geweest.
Sinds 2003 organiseer ik in België de Europees erkende EMDR trainingen via het vormingsinstituut "Integrativa" dat ik in 2010 heb opgericht.
Ik heb het geluk gehad trauma-trainingen te kunnen gaan geven in verschillende continenten, dit in het kader van de humanitaire organsiatie "Trauma-Aid Belgium".
Met dit nieuwste project "Traumacentrum Léonce Roels" heb ik een groep van ervaren collega's rond mij geschaard die allemaal doordrongen zijn van het blijvend effect van onverwerkte traumatische ervaringen en die weten hoe ze kunnen helpen bij de verwerking ervan.

Credentials

- Europees erkend EMDR Trainber, Supervisor en Practitioner
- Door het NtVP erkend Psychotraumatoloog
- Erkenningsnummer bij de psychologencommissie; 651105230
- Lid van de BFP en VVKP
- Lid van EMDR-België vzw
- Member of EMDR-Europe

Mijn kijk op therapie

Na bijna 30 jaar in het werkveld zijn er een paar zekerheden die de basis vormen van mijn werk. Hoe simpel het ook mag lijken: elke mens is uniek en heeft zijn eigen unieke ervaringen gehad die hem gemaakt hebben tot wie hij/zij is. Als iemand hulp nodig heeft omdat het even niet gaat, dan is het eerste dat ik moet doen een idee krijgen van de unieke gebeurtenissen/ervaringen die deze persoon hebben gevormd en soms een beetje vervormd. Wat ik wil doen is zorgen dat mensen terug bij zichzelf kunnen komen, terug weten wie ze zijn, wie ze waren in hun kern, wat ze ook hebben meegemaakt dat hen vervormd heeft in hun gedrag, hun denken of hun voelen.
Therapie is een kwestie van vertrouwen kunnen geven, zich kwetsbaar kunnen opstellen, wat helemaal niet gemakkelijk is, zeker niet voor mensen die psychisch gekwetst zijn geweest in hun gevoelens of in hun zelfwaarde of die lichamelijk beschadigd zijn geweest door niet respectvol, grensoverschrijdend gedrag.
Mensen moeten weten dat er altijd hoop is en dat er hulpverleners zijn die weten wat ze doen gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek dat de psychologie in de laatste 30 jaar sterk heeft laten evolueren van een gespreks-gerichte aanpak naar een doe-gerichte aanpak. Traumagerichte therapie kan mensen snel laten voelen dat verandering mogelijk is.

Doelgroep

Volwassenen

Agenda

Momenteel volzet

Contacteer Ludwig

Aangezien telefonische oproepen in principe niet worden beantwoord tijdens consulten, is het handiger het contactformulier hieronder in te vullen en te verzenden om met mij in contact te komen. U kan ook altijd het Traumacentrum rechtstreeks bereiken via het algemeen nummer 0468/416547

We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

let erop dat u geen spaties gebruikt
Dank u ! Het contactformulier werd verstuurd, u ontvangt een bevestiging op uw mailadres. Mocht u geen bevestiging ontvangen, dan is er waarschijnlijk een foutje geslopen in uw mailadres en kunnen wij u niet contacteren. Gelieve in dat geval het contactformulier opnieuw te willen invullen.×
Oeps! Er is iets verkeerd gelopen... Het contactformulier werd niet verstuurd×

Léonce Roelstraat 7 , 9620 Zottegem ……… info@centrumpsychotrauma.be ……… 0468 / 41 65 47