Handboek voor EMDR-therapie

© Copyright - William Woodgate - Burrator Lake, Dartmoor, England


Verwacht laatste week van November 2022 !


Handboek voor EMDR-therapeuten


Handboek Francine Shapiro

Derde herziene versie, voor het eerst in het Nederlands

Dit baanbrekende boek over Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) therapie – nu herzien en uitgebreid – is vertaald in tien talen. Deze evidence-based benadering werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS), maar wordt nu ook gebruikt om volwassenen en kinderen te behandelen met complexe trauma’s, angststoornissen, depressie, verslavings- en gedragsproblemen en andere klinische problemen. De grondlegster van EMDR, Francine Shapiro, geeft een overzicht van de theoretische en empirische onderbouwing van de therapie, beschrijft de acht fasen van de behandeling en biedt trainingsmateriaal en hulpmiddelen. Levendige casussen, transcripties en reproduceerbare formulieren maken dit handboek compleet.
Nieuw in deze editie:

  • Meer dan vijftien jaar belangrijke vooruitgang in therapie en onderzoek, inclusief bevindingen uit klinische en neurofysiologische studies;
  • Nieuwe en herziene protocollen en procedures;
  • Bespreking van aanvullende toepassingen, waaronder de behandeling van complexe trauma’s, verslavingen, pijn, depressie en moreel letsel, alsmede reactie op rampen;
  • Bijlagen met transcripties van sessies, klinische hulpmiddelen en instrumenten voor het beoordelen van de getrouwheid van de behandeling en de resultaten.

“Het is niet gemakkelijk om een klassieker nog beter te maken, maar dat is wat Shapiro heeft gedaan in deze derde editie, met haar gebruikelijke combinatie van scherpzinnige pen, wetenschappelijke nauwkeurigheid en een diep medeleven met het menselijk lijden. De kracht van de onderzoeksbasis van EMDR is nu beschikbaar op één enkele gemakkelijk toegankelijke plaats, een bewijs van Shapiro’s decennialange aandringen dat, hoe klinisch nuttig EMDR-therapie ook is, het ondersteund moet worden door empirische gegevens. Een echt cadeau voor therapeuten – en voor onze patiënten.” Laura S. Brown, PhD, ABPP, voormalig voorzitter van de Afdeling Trauma Psychologie van de American Psychological Association; privépraktijk, Seattle, Washington

My Image

Francine Shapiro, PhD, was tot haar overlijden in 2019 Senior Research Fellow Emeritus aan het Mental Research Institute in Palo Alto, Californië, Executive Director van het EMDR-Instituut in Watsonville, California en oprichter en voorzitter emeritus van de Trauma-Recovery/EMDR Humanitarian Assistance Programs, een non-profitorganisatie die wereldwijd noodhulp en pro-bono-opleiding biedt.
Als organisator en ontwikkelaar van EMDR-therapie ontving dr. Shapiro de Internationale Sigmund Freud Award voor haar grote bijdrage tot de psychotherapie uit handen van de Stad Wenen, in samenwerking met de World Council for Psychotherapy, de Award for Outstanding Contributions to Practice in Trauma Psychology van Division 56 van de American Psychological Association en de Distinguished Scientific Achievement in Psychology Award van de California Psychological Association.
Dr. Shapiro werd benoemd tot één van de “Cadre of Experts” van de American Psychological Association en de Canadian Psychological Association Joint Initiative on Ethnopolitical Warfare en trad op als adviseur voor talloze organisaties en tijdschriften die werken rond traumabehandeling en outreach. Ze werd wereldwijd uitgenodigd als spreker op psychologische congressen en ze publiceerde meer dan negentig artikelen, hoofdstukken en boeken over EMDR.

Vertaling door Ludwig Cornil, klinisch psycholoog en erkend EMDR-trainer. Ludwig is als psychotraumatoloog verbonden aan de Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP) en is trauma-expert bij de Beroepsvereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP).
Hij geeft de EMDR opleiding binnen zijn vormingsinstituut
INTEGRATIVA en is als opleider erkend door het EMDR-Institute van Francine Shapiro, EMDR-Europe en EMDR-Belgium vzw.
Ludwig Cornil was spreker op nationale en internationale congressen en is betrokken bij de trauma-opleiding aan de Katholieke Universiteit Leuven en de Université Libre de Bruxelles. Hij onderwijst eveneens EMDR in Parijs aan het Instituut van David Servan-Schreiber.

Bestel uw exemplaar

Ik wens het boek EMDR-THERAPIE - Basisprincipes, Protocollen en Procedures te bestellen.

Kostprijs: 62 €


Verzending: Gratis in België en Nederland

Dit veld mag niet leeg zijn
Dit veld mag niet leeg zijn
Dit veld mag niet leeg zijn
Dit veld mag niet leeg zijn
Dit veld mag niet leeg zijn
Dit veld mag niet leeg zijn
Let erop dat u geen spaties gebruikt
Dit veld mag niet leeg zijn

U kan het bedrag van 62 € overschrijven op het rekeningnummer van Integrativa BV:

IBAN-code: BE79 0689 3973 6633, adres: Leonce Roelsstraat 7 in 9620 Zottegem, met vermelding van "Boek Shapiro" gevolgd door uw naam.

Van zodra wij uw betaling binnen hebben, sturen wij u het boek door via BPOST. U ontvangt van ons een bericht van verzending en ontvangt uw factuur per mail.

Uw bestelling werd verstuurd ! U kan overgaan tot betaling via onderstaande knoppen×
Oeps! Er is iets verkeerd gelopen... Het contactformulier werd niet verstuurd×

Léonce Roelstraat 7 , 9620 Zottegem ……… info@centrumpsychotrauma.be ……… 0468 / 41 65 47