Lien Devinck: Integratief Psychotherapeut


Lien Devinck

Wie ben ik ?

Tijdens mijn studies Orthopedagogie aan de Hogeschool van Gent deed ik mijn stage in een Onthaal- Oriëntatie -Observatie voor meisjes tussen 12 en 18 jaar.
Nadien werkte ik nog verschillende jaren in een voorziening waar kinderen en jongeren uit een problematische opvoedingssituatie verbleven.
De voorbije tien jaar werkte ik als Consulent bij de Sociale Dienst Jeugdrechtbank van Gent.
Ik werd dagelijks geconfronteerd met kinderen, jongeren en ouders die ernstige traumatische gebeurtenissen hebben gekend en meegemaakt.
Velen onder hen stonden niet open voor hulpverlening of kregen niet de begeleiding die men toen nodig had, waardoor lichaam en geest uit balans is.

Deze ervaringen hebben ertoe bijgedragen dat ik me wou gaan verdiepen in de psyche en het gedrag van de mens.
Waarom stelt iemand dit gedrag? Van waar komt dit? Welke emotie, welke behoefte zit er achter dit gedrag? Welke invloed heeft opvoeding, liefde, erkenning, hechting, traumatische gebeurtenissen, angsten, op de psyche en het gedrag van een kind, jongere en/of een ouder?

Buiten de interne vormingen die ik heb genoten, startte ik in 2018 de vierjarige opleiding Integratieve Psychotherapie aan de AIHP (Academie voor Integratieve en Humanistische Psychotherapie) te Gent.

De psychotherapie beoefenen is levenslang leren, waarbij ik me op regelmatige basis blijf bijscholen, lezen, waardoor dit me steeds blijft prikkelen. 
Zo heb ik ook de opleiding EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) gevolgd om me nog verder te verdiepen in trauma.

Credentials

Aangesloten bij BNVIP (Belgisch-Nederlandse vereniging voor Integratieve Psychologie).

Mijn kijk op therapie

Iedereen kampt wel eens met moeilijkheden en negatieve ervaringen in het leven: trauma's, angsten, neerslachtigheid, stress, negatief zelfbeeld, onzekerheid, zingevingsvragen, levensvragen, ...

Authenticiteit, echtheid en onvoorwaardelijke acceptatie zijn voor mij drie belangrijke waarden. Ik vind het belangrijk dat je jezelf kan zijn; dat je je veilig kan voelen binnen de begeleiding. Elk individu is uniek en samen zoeken we naar de juiste behandeling op jouw maat. 
We gaan samen op zoek naar mogelijke oorzaken van de problemen of klachten die je hebt. We staan stil bij wat moeilijk gaat; waarin je vastloopt. We gaan ook kijken naar jouw talenten, jouw sterktes, jouw onderliggende behoeftes. We gaan deze samen sterker maken, waardoor dit je als persoon zal doen groeien. 

We maken, als het ware, samen een grote puzzel, waarin we samen zoeken naar de ontbrekende puzzelstukken. Wanneer we samen de ontbrekende puzzelstukken hebben gevonden, leidt dit tot nieuwe inzichten over jezelf en tevens in relatie met de ander. Wat vervolgens kan zorgen voor rust, ontspanning, kracht, acceptatie, vertrouwen, ...

Doelgroep

Kinderen,
Jongeren,
Volwassenen

Agenda

Woe: 9u - 13u
Do: 9u - 17u30

Contacteer Lien

Aangezien telefonische oproepen in principe niet worden beantwoord tijdens consulten, is het handiger het contactformulier hieronder in te vullen en te verzenden om met mij in contact te komen. U kan ook altijd het Traumacentrum rechtstreeks bereiken via het algemeen nummer 0468/416547

We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

let erop dat u geen spaties gebruikt
Dank u ! Het contactformulier werd verstuurd, u ontvangt een bevestiging op uw mailadres. Mocht u geen bevestiging ontvangen, dan is er waarschijnlijk een foutje geslopen in uw mailadres en kunnen wij u niet contacteren. Gelieve in dat geval het contactformulier opnieuw te willen invullen.×
Oeps! Er is iets verkeerd gelopen... Het contactformulier werd niet verstuurd×

Léonce Roelstraat 7 , 9620 Zottegem ……… info@centrumpsychotrauma.be ……… 0468 / 41 65 47