Julie Bocquet : psychotherapeut


Julie Pacquet

Wie ben ik ?

Anderen helpen was steeds de rode draad in mijn leven. Na de middelbare school koos ik resoluut voor psychische zorg. Toen ik mijn masterdiploma in de menswetenschappen behaalde, sprong ik met veel enthousiasme het werkveld in. Ik kwam terecht in de sociale sector waar ik dagelijks mensen begeleidde aan de hand van gesprekken. Ik had de smaak te pakken, want tien jaar later volgde ik de vierjarige opleiding tot psychotherapeut. Sindsdien geef ik individuele therapie en relatietherapie in de verslavingszorg en in mijn eigen praktijk. Binnen de psychotherapie heb ik na twintig jaar ervaring het gevoel dat ik de menselijke psyche weet te doorgronden. Verschillende doelgroepen, verschillende sectoren en verschillende settings passeerden de revue. Ondanks deze gedegen ervaring blijf ik tijdens elk gesprek bij de pinken. Iedere situatie en iedere persoon verdient namelijk een unieke behandeling. Twee jaar geleden specialiseerde ik mij in de impact van trauma op lichaam en geest. Naast gesprekstherapie, geloof ik in de meerwaarde van lichaamsgerichte therapie bij traumaoverlevers.

Credentials

Erkend therapeut bij de beroepsvereniging voor relatie- en gezinstherapie
Certified Trauma Sensitive Yoga Facilitator
Acceptance and commitment (ACT) therapeut

Mijn kijk op therapie

Wat er zich in je hoofd afspeelt, zie je niet met het blote oog. Het zijn onze gevoelens en gedachten, en iedereen heeft die. Soms worden we geconfronteerd met ingrijpende gebeurtenissen. Stress en spanning steken regelmatig de kop op, waardoor we niet meer goed kunnen functioneren. Wanneer we ons slecht voelen, blijven we vaak piekeren. Soms kunnen we nauwelijks ademhalen.  Ingrijpende gebeurtenissen laten een stevige indruk na. De ene ervaart het als een depressie, terwijl de andere posttraumatische stress kan ontwikkelen. Zomaar de knop omdraaien is niet evident. Je laten bijstaan door een expert kan wonderen verrichten. Samen gaan we aan de slag en pakken we de oorzaak van jouw probleem aan. Net tijdens moeilijkere periodes moeten we uit ons hoofd geraken en onze gevoelens en gedachten delen met anderen. Heb je tijdens die moeilijke periodes nood aan een houvast? Dan luister ik naar jou en werken we samen naar een oplossing. Samen peilen we naar je verwachtingen en brengen we de moeilijkheden in kaart. Voel je de klik, dan stippelen we ons pad verder uit. Wil je graag beter met een probleem overweg kunnen, dan help ik je daar graag doorheen. Tijdens onze psychotherapiesessies graven we wat dieper en leggen we oorzaken of factoren bloot die ons inzichten zullen aanreiken om problemen op te lossen. Binnen de psychotherapie kan EMDR jou helpen om nare ervaringen te verwerken. Ik wil je een veilige plek aanbieden om naar jouw verhaal te luisteren en samen het leed te kunnen dragen.
 
Traumasensitieve yoga als therapie
Trauma’s nestelen zich in ons lichaam. Gesprekstherapie lijkt soms onvoldoende in het herstel van trauma. Traumasensitieve yoga biedt een veilige plaats waar we terug verbinding leren maken met ons lichaam en onze adem. Het ondersteunt ons in het beter reguleren van negatieve emoties. Tijdens de yoga oefen je in het maken van keuzes met je lichaam. Je wordt uitgenodigd om de oefeningen mee te doen, je kan er ook voor kiezen ze niet mee te doen of anders te doen. Ik doe alle oefeningen met jou mee zodat we samen de ervaring van yoga kunnen beleven.  Er is geen “moeten”, je ontmoet jouw lichaam in jouw eigen tijd in jouw eigen ritme. Op deze manier leer je je opnieuw veilig voelen in jouw lichaam en te vertrouwen op je eigen kracht en grenzen.

Doelgroep

Jongeren
Volwassenen
Nederlandstalig
Franstalig

Agenda

Woensdagen

Contacteer Julie

Aangezien telefonische oproepen in principe niet worden beantwoord tijdens consulten, is het handiger het contactformulier hieronder in te vullen en te verzenden om met mij in contact te komen. U kan ook altijd het Traumacentrum rechtstreeks bereiken via het algemeen nummer 0468/416547

We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

let erop dat u geen spaties gebruikt
Dank u ! Het contactformulier werd verstuurd, u ontvangt een bevestiging op uw mailadres. Mocht u geen bevestiging ontvangen, dan is er waarschijnlijk een foutje geslopen in uw mailadres en kunnen wij u niet contacteren. Gelieve in dat geval het contactformulier opnieuw te willen invullen.×
Oeps! Er is iets verkeerd gelopen... Het contactformulier werd niet verstuurd×

Léonce Roelstraat 7 , 9620 Zottegem ……… info@centrumpsychotrauma.be ……… 0468 / 41 65 47