Iris Albrecht: Klinisch Psycholoog


Iris Albrecht

Wie ben ik ?

Na mijn master psychologe aan de KULeuven in 1998 kreeg ik onmiddellijk de kans om de master na master Relatie- en systeemtherapie-opleiding te beginnen via een internship in het Communicatiecentrum van Prof. Van Steenwegen, Maureen Luyens en Lieven Migerode. Ik startte mijn loopbaan als therapeut in het CGG te Blankenberge, waarna ik coördinator werd van het Evaluatieteam Interlandelijke Adoptie van Brussel. Ondertussen begon ik in een eigen praktijk als systeemtherapeut.  Na mijn eerste bevalling zocht ik het wat dichterbij en belandde in Gent bij ICAS en later Wellways, organisaties die psychologische ondersteuning bieden aan medewerkers van bedrijven. Daar werd ik leidinggevende van een team psychologen en zette de Luisterlijn voor verschillende mutualiteiten op . Maar ik bleef zelf steeds als therapeute aan de slag en verleende ook jarenlang traumazorg in bedrijven. Via een Franstalige collega kwam ik in contact met EMDR en in deze opleiding vond ik het puzzelstukje dat ik miste als therapeute! Ik kies er nu heel bewust voor om in het Traumacentrum te doen waar mijn hart ligt: mensen therapeutisch begeleiden.

Credentials

Erkenningsnummer psychologencommissie: : 752105610
 
Visumnummer: 310452
 
Lid van VVKP en EMDR België

Mijn kijk op therapie

Therapie is voor mij een pad, dat jij als cliënt of als koppel samen met mij aflegt.
Met als basis onvoorwaardelijk respect voor en aanvaarding van elkeen, vertrekken we vanuit jouw vraag. Jij beslist, of jullie beslissen wat je al dan niet wil komen doen in onze gedeelde ruimte.
Je komt binnen met jouw uniek verhaal, ik met mijn expertise. Samen gaan we aan de slag om die vraag uit te klaren en er een antwoord op te vinden dat klopt voor jou/jullie. Dat kan een verandering zijn van hoe je met de dingen omgaat, maar ook van hoe je naar je eigen verhaal kijkt of hoe het voor je voelt, of een combinatie.
We zijn allemaal mensen, dus van nature niet perfect. We hebben allemaal onze kwetsuren, de één al groter dan de andere. We kregen allemaal bagage mee in het leven, die ons maakt tot wat we zijn, een uniek wezen.
Soms is die bagage zo zwaar, of ineens duidelijk voelbaar in relatie tot elkaar, dat het zinvol is er bij stil te staan, er naar te kijken en er iets mee te doen. Als we samen kunnen komen tot het ervaren dat je weer vooruit kunt, dat je bagage een andere vorm kreeg en dat je in je kracht staat, is therapie voor mij geslaagd.

Doelgroep

Volwassenen
Koppels

Agenda

Woensdagen

Contacteer Iris

Aangezien telefonische oproepen in principe niet worden beantwoord tijdens consulten, is het handiger het contactformulier hieronder in te vullen en te verzenden om met mij in contact te komen. U kan ook altijd het Traumacentrum rechtstreeks bereiken via het algemeen nummer 0468/416547

We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

let erop dat u geen spaties gebruikt
Dank u ! Het contactformulier werd verstuurd, u ontvangt een bevestiging op uw mailadres. Mocht u geen bevestiging ontvangen, dan is er waarschijnlijk een foutje geslopen in uw mailadres en kunnen wij u niet contacteren. Gelieve in dat geval het contactformulier opnieuw te willen invullen.×
Oeps! Er is iets verkeerd gelopen... Het contactformulier werd niet verstuurd×

Léonce Roelstraat 7 , 9620 Zottegem ……… info@centrumpsychotrauma.be ……… 0468 / 41 65 47