Stephanie Van Cauwenberghe: Klinisch Psycholoog


Stephanie Van Cauwenberghe

Wie ben ik ?

Na het behalen van mijn diploma binnen de klinische psychologie (2011) en mijn postgraduaat hippotherapie (2013) ben ik actief als psychologe en equitherapeute. Sinds augustus 2020 werd ik erkend als eerstelijnspsycholoog voor kinderen, jongeren en volwassenen. In 2022 spitste ik mij toe op de methodiek EMDR en volgde ik de opleiding aan het erkende vormingscentrum Integrativa. Ondertussen word ik geschoold tot systeemtherapeut aan de KU Leuven waar ik de opleiding volg van relatie- en gezinstherapie.

Credentials

Erkenningsnummer bij de Psychologencommissie: 882114292
Visumnummer: 285726
Lid van EMDR Belgium

Mijn kijk op therapie

Iedereen, zowel jong als oud, ervaart wel eens moeilijkheden binnen het leven.
 
Kinderen en jongeren groeien op binnen een snel evoluerende maatschappij. Als ouder maak je je soms zorgen over de ontplooiing en/of het gedrag van je kind. Luisteren naar hun verhaal, samen naar antwoorden zoeken en handvaten aanreiken, vormen belangrijke bouwstenen binnen de therapie. Ik streef ernaar dat zij zich terug beter in hun vel voelen. Er wordt hierbij steeds rekening gehouden met de krachten en de mogelijkheden van kind en ouders.
Jongeren en kinderen op weg helpen is een drijfveer dat mij sterk motiveert.

Maar ook volwassenen kunnen kampen met grote zorgen en klachten waarbij je het gevoel hebt dat er meer nodig is dan jezelf of jouw dichte omgeving om deze te kunnen verlichten. Soms gebeurt er iets ingrijpends in ons leven, lopen we vast en hebben we (even) hulp nodig om verder te geraken. Ik streef ernaar te kunnen helpen door met jou te praten en te werken rond gevoelens en gedachten zodat je stilaan sterker voelt.
Samen op weg gaan en een veilige plaats creëren om over moeilijke onderwerpen te kunnen spreken staan centraal bij mij.


Doelgroep

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Systeemgesprekken

Agenda

Dinsdagen

Contacteer Stephanie

Aangezien telefonische oproepen in principe niet worden beantwoord tijdens consulten, is het handiger het contactformulier hieronder in te vullen en te verzenden om met mij in contact te komen. U kan ook altijd het Traumacentrum rechtstreeks bereiken via het algemeen nummer 0468/416547

We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

let erop dat u geen spaties gebruikt
Dank u ! Het contactformulier werd verstuurd, u ontvangt een bevestiging op uw mailadres. Mocht u geen bevestiging ontvangen, dan is er waarschijnlijk een foutje geslopen in uw mailadres en kunnen wij u niet contacteren. Gelieve in dat geval het contactformulier opnieuw te willen invullen.×
Oeps! Er is iets verkeerd gelopen... Het contactformulier werd niet verstuurd×

Léonce Roelstraat 7 , 9620 Zottegem ……… info@centrumpsychotrauma.be ……… 0468 / 41 65 47