Lotte Simons : Integratief Psychotherapeut


Lotte Simons

Wie ben ik ?

In 2019 startte ik de vierjarige opleiding Integratieve Psychotherapie.
Om mij verder te verdiepen in bepaalde therapeutische denkkaders volgde ik een aantal aanvullende opleidingen: EMDR Deel 1 & 2, Geweldloze Communicatie (NVC), Personnalité & Relations Humaines (PRH), Acceptance & Commitment Therapy (ACT), cursussen met de focus op meditatie en mindfulness en diverse andere workshops. Wegens mijn passie voor de natuur volgde ik ook een avondopleiding tot herborist.
 
Na mijn basisopleiding Toegepaste Psychologie was ik actief als woonbegeleidster voor zowel de huizen met psychotische stoornissen en persoonlijkheidsproblematieken als de verslavingshuizen bij Beschut Wonen Antwerpen. Verder werkte ik als begeleidster bij HUBBIE voor personen met een beperking (verstandelijke beperkingen, ASS & NAH) te Brussel. Ik startte mijn werk als psychotherapeut in het CGG en werk momenteel binnen het ambulant verslavingscentrum van De Kiem.

Credentials

BPC

BNVIP

Lid EMDR-België

Mijn kijk op therapie

De belangrijkste werkzame factor in therapie is niet zozeer een bepaalde scholing of techniek maar eerder de band die je opbouwt met je therapeut. Je op je gemak voelen om je open te stellen en zowel je sterktes als je kwetsuren te kunnen laten zien. Anderzijds is het ook anders als een gesprek met een goede vriend.
 
Voor mij zijn de pijlers van de cliëntgerichtte therapie hierin belangrijk: Onvoorwaardelijke acceptatie, empathie en authenticiteit.
Meditatie en mindfulness kunnen synergetisch werken bij therapie o.a. in het opbouwen van waardevolle levenskwaliteiten zoals innerlijke rust, een gegronde aanwezigheid of zelfcompassie.
 
Traumatische levenservaringen in het bijzonder kunnen hun sporen nalaten zowel in ons lichaam als hoe we de wereld percipiëren. Kennis over dit specifieke domein vergroot des te meer het bewustzijn van het belang van een open, veilige en aandachtige houding als therapeut.
 
Therapie schept een ruimte, een veilige container, waarbinnen we de kans krijgen onze verhalen te ontvouwen en de wortels ervan te onderzoeken.
Van hieruit kunnen  we opnieuw de wereld in stappen, wetende dat we altijd kunnen terugkeren, om zowel onze successen als onze faalervaringen met een bondgenoot te bespreken.

Doelgroep

Volwassenen

Agenda

Woensdag

Contacteer Lotte

Aangezien telefonische oproepen in principe niet worden beantwoord tijdens consulten, is het handiger het contactformulier hieronder in te vullen en te verzenden om met mij in contact te komen. U kan ook altijd het Traumacentrum rechtstreeks bereiken via het algemeen nummer 0468/416547

We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

let erop dat u geen spaties gebruikt
Dank u ! Het contactformulier werd verstuurd, u ontvangt een bevestiging op uw mailadres. Mocht u geen bevestiging ontvangen, dan is er waarschijnlijk een foutje geslopen in uw mailadres en kunnen wij u niet contacteren. Gelieve in dat geval het contactformulier opnieuw te willen invullen.×
Oeps! Er is iets verkeerd gelopen... Het contactformulier werd niet verstuurd×

Léonce Roelstraat 7 , 9620 Zottegem ……… info@centrumpsychotrauma.be ……… 0468 / 41 65 47