Gon Rabau: Traumasensitief kinesitherapeut


Gon Rabau

Wie ben ik ?

In 1989 studeerde ik af als kinesitherapeute in Gent.
Mijn interesse in een gezonde balans tussen lichaam en geest ontstond al tijdens mijn opleiding kinesitherapie. Ik combineerde mijn studies met veel sport, dans en yoga.
Al heel snel specialiseerde ik mij in de Manuele Lymfedrainage en technieken die het lichaam en de geest tot rust brengen.
Sinds 2003 heb ik me verdiept in de craniosacraal therapie. Ik volgde de volledige opleiding bij Etienne Peirsman in de PCSA.
Doorheen de jaren als kinesiste bij kankerpatiënten en relaxatietherapeute heb ik leren luisteren en voelen wat het lichaam te vertellen heeft. Samen werken we tijdens de behandeling aan het herstellen van een energetische balans om terug innerlijke rust te vinden.

CredentialsRIZIV nummer: 5 20269 39 521

Mijn kijk op therapie

Het lichaam kun je niet los zien van je ervaringen in het leven en het speelt een cruciale rol bij psychologische gezondheid.

Levenservaringen en trauma’s hechten zich vast in ons lichaam en
dit kan leiden tot lichamelijke ongemakken zoals maagklachten, hoofdpijn, rugpijn, het ophouden van vocht of andere. 

Ons lichaam is dan ook een belangrijke sleutel bij de behandeling van die trauma’s en stress wanneer deze onze lichaamsfuncties verstoren.

Wanneer we luisteren naar de signalen van ons lichaam, zetten we de eerste stap naar het beleven en verwerken van emoties. Respectvolle aanraking kan het proces tot genezing ondersteunen.
De behandeling die ik toepas, is een zachte en fijne manuele benadering die er op gericht is de spanningen binnen het craniosacraal ritme op te heffen.
Het is een techniek die de natuurlijke beweging van het hersenvocht stimuleert via een zeer lichte manipulatie van het lichaam. Dit brengt je in een heel diepe staat van ontspanning en dat is ook de staat waarin je het lichaam echt de kans geeft om te genezen en om van binnen uit alles weer in balans te krijgen. Zo wordt ook het evenwicht in het zenuwstelsel hersteld.
Het is een heel mooie ondersteuningsvorm voor therapie en EMDR of om je eens goed te ontspannen.
De behandeling wordt uitgevoerd op de kleding en duurt 60 min bij volwassenen en een half uur bij kinderen.

Doelgroep

Jongeren
Volwassenen

Agenda

Do: 10u - 18u

Contacteer Gon

Aangezien telefonische oproepen in principe niet worden beantwoord tijdens consulten, is het handiger het contactformulier hieronder in te vullen en te verzenden om met mij in contact te komen. U kan ook altijd het Traumacentrum rechtstreeks bereiken via het algemeen nummer 0468/416547

We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

let erop dat u geen spaties gebruikt
Dank u ! Het contactformulier werd verstuurd, u ontvangt een bevestiging op uw mailadres. Mocht u geen bevestiging ontvangen, dan is er waarschijnlijk een foutje geslopen in uw mailadres en kunnen wij u niet contacteren. Gelieve in dat geval het contactformulier opnieuw te willen invullen.×
Oeps! Er is iets verkeerd gelopen... Het contactformulier werd niet verstuurd×

Léonce Roelstraat 7 , 9620 Zottegem ……… info@centrumpsychotrauma.be ……… 0468 / 41 65 47