Mieke Mariman: Integratief Psychotherapeut


Mieke Mariman

Wie ben ik ?

Na mijn studies in Gent, ben ik naar Antwerpen getrokken voor het postgraduaat psychotherapie in de Interactionele Vormgeving. N.a.v. mijn thesisonderwerp ben ik mij in eerste instantie gaan verdiepen in bevallingstrauma’s en alle taboes die zich rond het perinatale hoofdstuk situeren. Van daaruit was mijn interesse gewekt om ook daarin verder te gaan en diverse jaartrainingen te volgen rond verwerking van (seksueel) misbruik en trauma. Sinds 2016 heb ik mijn eigen praktijk in Lochristi, waar op geregelde tijdstippen ook allerhande workshops doorgaan. Sinds 2019 ben ik in opleiding om EMDR-practioner te worden om ook met die tools samen met de cliënt aan de slag te gaan. Vanaf najaar 2020 volg ik de gespecialiseerde jaaropleiding tot Kindertherapeut om ook deze doelgroep te kunnen behandelen.

Credentials

Mijn kijk op therapie

Therapie kan heel veel verschillende vormen aannemen. Net zoals iedere mens, is ieder therapieproces anders. Een rechtlijnig antwoord kan hier niet in gegeven worden. Als integratieve therapeut is het voor mij belangrijk om de cliënt en zijn hulpvraag centraal te stellen. Vanuit een gelijkwaardigheid, samen op zoek te gaan naar wat nodig is om (opnieuw) verder te kunnen stappen, om ballast achter te laten.
Therapie is een weg van vallen en opstaan, van kastjes openen en soms nog heel goed dicht houden. Het is belangrijk om te kijken wat geheeld moet worden om verder vooruit te kunnen. Da’s de functie van therapie. Niet om te oordelen of vooroordelen wat er gebeurd is, maar om de kracht en de tools te vinden om stevig in het ‘nu’ te staan.
Lichaam en geest hangen heel nauw samen, maar genezen niet altijd op een zelfde tempo. Het verwerken van een trauma gebeurt nu eenmaal niet op dezelfde wijze als de genezing van een beenbreuk. Daarom is het voor mij ook belangrijk om tijdens de sessies jou in contact te brengen met jouw lichaam. Wat wil jouw lichaam zeggen? Zijn er (vage) klachten van hoofdpijn, maagpijn, onrust in het lijf waar de vinger niet kan opgelegd worden? Trauma heeft een impact op zowel lichaam als geest. Heel vaak gaat de maatschappij werken op het cognitieve niveau (‘Ga terug aan de slag, verzet je zinnen’), maar blijven de onderliggende symptomen in het lichaam sluimeren. Wanneer we hier op een gepaste manier aandacht aan geven, kan ook het lichaam deze traumatische ervaringen verwerken.
Als psychotherapeute kan ik weinig voorspellingen doen naar hoe jouw zoektocht naar herstel zal verlopen. Wel kan ik jou vertellen dat mijn therapie gebaseerd is op veiligheid, verbinding en gelijkwaardigheid. Jij staat aan het roer van jouw schip en jij bepaalt welke richting we uitvaren. Jouw tempo, jouw eigen kracht. Want weet dat ook de zwaarste rugzakken, lichter kunnen worden. Geloof dat je die kracht kan (her)ontdekken!

Doelgroep

Kinderen
Jongeren
Volwassenen

Agenda

Di: 10u - 18u
Woe: 13u - 20u

Contacteer Mieke

Aangezien telefonische oproepen in principe niet worden beantwoord tijdens consulten, is het handiger het contactformulier hieronder in te vullen en te verzenden om met mij in contact te komen. U kan ook altijd het Traumacentrum rechtstreeks bereiken via het algemeen nummer 0468/416547

We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

let erop dat u geen spaties gebruikt
Dank u ! Het contactformulier werd verstuurd, u ontvangt een bevestiging op uw mailadres. Mocht u geen bevestiging ontvangen, dan is er waarschijnlijk een foutje geslopen in uw mailadres en kunnen wij u niet contacteren. Gelieve in dat geval het contactformulier opnieuw te willen invullen.×
Oeps! Er is iets verkeerd gelopen... Het contactformulier werd niet verstuurd×

Léonce Roelstraat 7 , 9620 Zottegem ……… info@centrumpsychotrauma.be ……… 0468 / 41 65 47